Sonbaharda Keyifle Gezilecek Yerler

Paylaş

Sonbaharda başınızı dinlemek, hem gezmek, hem de yeni yerler keşfetmek istiyorsanız doğa harikası rotalara mutlaka göz atın. Zamanda yolculuğa çıkacağınız yerlerde yeni birçok şey öğreneceğinizden yüzde yüz emin olabilirsiniz.
Kaz Dağları’nın eteğinde yer alan Yeşilyurt Köyü, İstanbul’a yakınlığı ile cazip olan Taraklı, tarihe ev sahipliği yapan Sille Köyü, doğa güzellikleri ile kendine hayran bıraktıracak olan Çamlıhemşin köyü ve Bodrum’un içinde Bodrum’un kalabalığından çok uzakta olan Mazıköy bu aylarda mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Yeşilyurt Köyü


Eski adı ile Büyük Çetmi Köyü olarak bilinen Yeşilyurt Köyü Kaz Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. 90 haneden oluşan köy 200 kişilik nüfusa sahip. Bir rivayete göre Yeşilyurt Köyü’nün tarihi Yunan Mitolojisi’ne dayanıyor. Yunan Mitolojisine göre Afrodit, Hera ve Athena’nın katıldıkları ilk güzellik yarışması İda Dağı, bugünkü adı ile ise Kaz Dağları’nda gerçekleşiyor. Ayrıca Yunan Mitolojisi’nin en önemli figürü Zeus burada doğmuş, Aşk Tanrıçası Afrodit ilk defa burada aşık olmuş. Ayrıca Yunan Tanrıları, Truva Savaşı’nı buradan izlemiş. Doğayla uyumlu taş evleri, şirin butik otelleri, huzura çıkan sokakları, sağlıklı beslenmenin öncüsü zeytinyağı ve misafirperver halkı ile ziyaret edilmesi gereken yerlerden.


Taraklı


Gezilmesi gereken, saklı kalan cennetlerden biri de Taraklı. Cittaslow “Sakin Kentler” listesine dahil olan Taraklı, Sakarya’nın ve Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen sayılı beldelerinden biri. İstanbul’a 2 saat uzaklıkta bulunan eski bir Osmanlı Köyü olan Taraklı ahşap evleriyle Safranbolu’yu andırıyor. Tarihi hanları ve hamamları ile görülmesi gereken yerlerden biri de Mimar Sinan imzasını taşıyan Yunus Paşa Camii. Bir de meşhur Çınar Ağacı var. Tarihte Bizanslılardan alınan bu topraklara bir Osmanlı geleneği olarak çınar ağacı dikiliyor. Yolunuz Taraklı’ya düşerse yedi asırlık bu çınar ağacını Yusuf Bey Mahallesi’nde ziyaret edebilirsiniz. 


Sille Köyü


Sonbaharda görülmeye değer yerlerden biri de Konya’da tarih boyunca barışın ve huzurun merkezi olan Sille Köyü. Zamanında Hristiyan ve Müslümanların birlikte yaşayıp, birlikte çalıştığı ve barışın sembolü olarak kabul edilen bu köy Konya merkeze 8 km uzaklıkta bulunuyor. Mübadele öncesinde 18 bin Müslüman ve Hristiyan’a ev sahipliği yapan köyde bugün 3700 kişi yaşamını sürdürüyor. Sille Köyü’ne bir gezi düzenlemek istiyorsanız tarihi bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Roma, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini ve o dönemdeki insanların köyde nasıl yaşadığını görebilirsiniz.


Çamlıhemşin 


Geçmişi hakkında çok bilgi olmasa da tarihinin 1071 yılına dayandığını söyleyebiliriz. Malazgirt Meydan Muhaberesi’nden önce Türk boyları buraya göç ettiler. Alparslan tarafından Malazgirt Muharebesi sonunda Selçuklu Devleti yönetimine giren bölge, 1184 yılında Trabzon - Pontus İmparatorluğu egemenliğine girdi. 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği bölge Osmanlı topraklarına katıldı. Rize’ye bağlı olan Çamlıhemşin 1957 yılında ilçe oldu. Palovit Şelalesi, Ayder Yaylası, Şenyuva Köprüsü, Tar Deresi Şelalesi Çamlıhemşin’in görülmesi gereken yerlerinden 


Mazıköy


Mazıköy, Bodrum’un hareketli ortamından uzakta keyifli sessiz sakin zaman geçirmek isteyenler için aranıp da bulunmayacak bir güzelliğe sahip. Muğla iline 136 km, Bodrum’a ise 45 km uzaklıkta bir mahalle olan Mazıköy, Yukarı Mazı, Aşağı Mazı, Çamlıca ve Armutcuk mahallesi olarak dört mahalleden oluşuyor. Mazıköy’e bağlı  meşhur Hurma Sahili sit alanı olduğu için halen güzelliğini korumakta olup sahili çevreleyen koylar arasında ilginç kaya yapısı ile birçok  mağara büyük ilgi çekmektedir.


İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri