Ünlü Yabancı Dizilerin Çekildiği Yerler

Paylaş
Ortalığı kasıp kavuran dizilerin izini sürmek isteyenler için Narcos’tan Game of Thrones’a kadar en popüler TV dizilerinin çekildiği yerleri araştırdık.

Game of Thrones’un etkileyici doğasının büyüsüne kapılanlardan ya da Kokain baronu Escobar’ın, “suç mahalli”ni merak edenlerden misiniz? Peki ya sizi büyüleyen o cesur, güçlü, güzel, yakışıklı, araştırmacı, gezgin ve meraklı karakterlerin dünyasında olmayı mı hayal ediyorsunuz? Bu düşündüğünüz kadar zor değil. Sizler için Kolombiya’dan İzlanda’ya, Fas’tan ABD’ye ünlü dizilerin çekildiği doğal dizi setlerini araştırdık.

Game of Thrones – Hırvatistan, İrlanda, İzlanda, Fas




Game of Thrones çok farklı iklimler ve kültürler barındıran bir fantezi dünyasında geçiyor ve bunu ekrana yansıtabilmek için çekimler başta İzlanda, Hırvatistan, Fas ve Kuzey İrlanda olmak üzere farklı yerlerde yapılıyor. İster bir süreliğine Jon Snow’un yerine geçip İzlanda’daki ünlü Ring Road’u keşfetmeyi, ister ejderha diyarları olan Fas şehirleri Essaouira ve Ait-Ben-Haddou’yu gezmeyi seçebilirsiniz. Hırvatistan’ın surlarla çevrili Ortaçağ şehri Dubrovnik’te, Westeros başkenti Kralın Şehri’nde güç çekişmelerinin ve entrikaların dünyasına adımınızı atabilirsiniz. Kral Yolu’nun sıra sıra dizilmiş görkemli ağaçlarının büyüsüne kapılanlar ise Kuzey İrlanda’nın yolunu tutup Dark Hedges’te 200 yıllık kayın ağaçlarının arasında yürüyüşe çıkabilir.









Narcos – Medellín, Kolombiya




Kolombiyalı kokain baronu Pablo Escobar’ın yükselişini ve düşüşünü anlatan 10 bölümlük bir dizi Narcos. Dünya çapında bir başarı yakaladı ve bunun önemli nedenlerinden biri de etkileyici görselliğiydi. On yıllarca süren iç savaşın ardından, turistler için artık daha güvenilir bir yer haline gelen Kolombiya her yıl 2,5 milyon turist ağırlıyor. Narcos’un çekildiği Medellin kentinde yapılacak pek çok şey var. Escobar’ın “kirli işlerini” yürüttüğü semt, eskiden işçi sınıfının yaşadığı kenar mahalle, günümüzde dev siyah kayaları andıran üç binadan oluşan sanat merkezi Parque Biblioteca Espana’ya ev sahipliği yapıyor.





Westworld – Utah, ABD




Westworld, insan görünümlü robotların yaşadığı kovboy temalı bir eğlence parkının hikayesini anlatan aynı adlı 1973 yapımı filmin yeniden çevrimi. Dizinin genel havası karanlık ve kasvetli olsa da sinematografinin güzelliği pek çok izleyiciyi kendine hayran bırakmayı başardı. Doğu Utah’taki Arches ve Canyonlands ulusal parkları kesinlikle görülmeye değer. Kumtaşı sütunlar, renkli tepeler ve doğal kemerler başka bir yerde karşılaşılması zor, esrarengiz ve büyülü bir manzara ortaya çıkarıyor.



Big Little Lies - ABD




Küçük bir okyanus kasabasında sadece huzurlu bir hayat yaşanır diye düşünüyorsanız, bu diziyi henüz izlememişsiniz demektir. Dizide, aynı sınıfta okuyan bir grup çocuğun annelerinin başından geçenler işleniyor. Liane Moriarty’nin aynı isimli romanından gerçeğe uyarlanan hikayede başrolleri Nicole Kidman, Reese Witherspoon ve Shailene Woodley paylaşıyor. Kitaptaki hikaye Avustralya’da geçmesine rağmen dizide ABD’nin muhteşem manzaraya sahip olan lokasyonları tercih edildi. Olay örgüsü gereği birçok farklı mekanda çekimlerin gerçekleştiği yerler görülmeye değer. Bunlardan ilki San Francisco’da bulunan Fisherman's Wharf'ın renkli tarihi binaları. Birçok sahneye ev sahipliği yapan binalar bölgenin en popüler tarihi yerlerinden. İkinci sırayı ise Pirriwee Yarımadası’nın Amerika versiyonu olarak kabul edilen Kaliforniya sınırları içinde yer alan Monterey sahili alıyor. Birçok sahnede göze çarpan sahil yaz – kış fark etmeksizin dizi ekibinin en uğrak mekanlarından. En az bu sahil kadar popüler olan bir diğer mekan ise sürüş sahnelerinin olmazsa olmazı Bixby Creek Köprüsü. Kaliforniya’da bulunan Bixby Creek Köprüsü, Big Little Lies için en önemli çekim mekanları arasında yer alıyor.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri