Türkiye’deki 5 Önemli Tiyatro Festivali

Paylaş
Türkiye’deki 5 Önemli Tiyatro Festivali Sahne sanatlarının gözdesi tiyatro her yaştan her coğrafyadan insanı bir araya getirmeye devam ediyor. Bu büyük buluşmaya sebep olan en önemli organizasyonlardan biri de hiç kuşkusuz festivaller. 27 Mart Dünya Tiyatro günü ile başlayan ve yıl içinde farklı dönemlere yayılan tiyatro festivallerine bir göz atmaya ne dersiniz?

Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 1989 yılından bu yana gerçekleştirilen İstanbul Tiyatro Festivali, 2001 yılından beri iki yılda bir seyircisi ile buluşmaya devam ediyor. Festival bu yıl 13 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul’daki farklı tiyatrolar festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.



Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali


Her yıl Kasım ayında Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festival, 23. yılında da aynı heyecan ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Ankara’da düzenlenen festival, ulusal ve uluslararası özel ve amatör tiyatro topluluklarını destekleyerek uluslararası dayanışmaya ve barışa sanat yolu ile katkıda bulunmayı amaçlıyor. Festival, “Yaşanılır bir dünya için sanat!” mottosuyla 2018 yılında da on binleri bir araya getireceğinin sözünü veriyor. Tiyatro severler, 23 Kasım - 3 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenecek festivali Ankara’daki çeşitli tiyatrolarda izleyebilirler.



EÜTT Tiyatro Günleri


Tiyatroya çok eski zamanlardan beri sahip çıkan Ege Üniversitesi tarafından 1988 yılından beri düzenlenen festival, en çok ilgi gören tiyatro festivalleri arasında yer alıyor. Üniversitelerin tiyatro topluluklarına ve bağımsız amatör tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapan festival, genellikle Mayıs ayının 2. haftası başlar. Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde başlayan festival, çeşitli okulların kampüslerinde can bulmaya devam ederek ortalama 10 gün gibi bir süreçte tiyatro severleri bir araya getirir. Türk tiyatrosuna katkıda bulunmak ve bu alana yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlayan topluluk, festival kapsamındaki tüm etkinlikleri ve gösterimleri ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor.



ODTÜ Üniversite Tiyatro Şenliği


1960 yılından beri gerçekleştirilen şenlik, ODTÜ oyuncuları ve katılımcı topluluklar tarafından her yıl geleneksel olarak düzenleniyor. Geleneksel etkinlik, 1989 yılında “Şenlik'89” adlı tiyatro çalışmalarıyla birlikte “ODTÜ Üniversite Tiyatroları Şenliği” adı altında yeniden canlandırıldı. Geniş kitlelerin bir araya gelerek eğlenmesini, vakit geçirmesini, sormasını ve sorgulamasını hedefleyen şenlik, bu yıl da 20–29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.



Uluslararası Adana Tiyatro Festivali


Festival 2005 yılından beri her yıl sahnesini tiyatro severlerle buluşturuyor. Festivalin bir özelliği de Dünya Tiyatro Günü’nde başlaması. Ortalama bir ay süren festival, çocuk tiyatrosu da dahil olmak üzere 7’den 77’ye tüm tiyatro sevenlerin hayranlıkla izleyebileceği bir programla hazırlıklarına devam ediyor. Bu yıl 20.’si düzenlenecek festival 27 Mart-30 Nisan tarihleri arasında, Adana’daki devlet tiyatrolarında yapılacak.

İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri