Pandemi Sürecinde İş Arayanlar için 5 Öneri

Paylaş
Koronavirüs salgını gündemi ile birlikte sadece çalışanlar için değil, iş arayanlar için de süreçlerde çeşitli değişiklikler yaşandı. Bu dönemdeki iş arama sürecinizi daha verimli hale getirmenize yardımcı olacak 5 öneriyi sizler için kaleme aldık.

Ağınızı güçlendirin

Evde kaldığınız sürece networkünüzü geliştirmek için online seminerlere, etkinliklere, eğitimlere katılabilirsiniz. Katıldığınız bu etkinliklerde yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu insanlarla güçlü ve etkili bir iletişim kurmaya özen gösterin.  



Görüntülü mülakatlar için uygun ortam yaratın

Katıldığınız online değerlendirme süreçlerinin sonucunda bir görüntülü görüşme davetiyesi almaya hazırlıklı olmanız gerekiyor. Bu görüşmeleri planlarken internet bağlantınızın iyi olduğundan, arka planın düzeninden, evin sessizliğine kadar birçok detayı düşünmelisiniz  



Kendinizi iyi ve enerjik tutmaya önem verin

Birçoğumuzun daha önce tecrübe etmediği bir dönemden geçiyoruz. Moraliniz yüksek olması amacıyla kendinizi iyi hissettirecek aktiviteler ile gününüzü planlayın. Karamsar olmayın, iş bulma konusundaki motivasyonunuzu kaybetmemeye özen gösterin.  



Kişisel gelişiminizi sürdürün

İş başvurularınıza devam ederken kişisel gelişim basamağını atlamamalısınız. Evde geçirdiğimiz süre zarfında kişisel gelişiminizi sürdürmek için birçok online seminere, etkinliğe, eğitme katılabilirsiniz.  



İş başvurusu yapmayı bırakmayın

İş aramaya sürekli olarak devam etmelisiniz. Şirketlerin bir kısmı işe alımı geçici olarak durdurmuş olsa da boş kalan pozisyonlar için normalleşme süreci başladığında başvurular değerlendirilmeye alınacaktır. Dolayısıyla süreç içerisinde başvuru yapmayı bırakmayın. Ayrıca büyük krizlerin büyük fırsatlar yaratacağını da aklınızdan çıkarmayın.  



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri