Online Mülakatlarda Dikkat Edilmesi Gereken 4 Öneri

Paylaş
Tüm dünyanın gündemini meşgul eden Koronavirüs pandemisinin iş dünyasına etkileri sürüyor. Evden çalışma modelinin yaygın olarak kullanıldığı bu dönemde, işe alım süreçlerindeki görüşmelerin büyük bir kısmı online olarak gerçekleştiriliyor. Peki, online mülakatları yüz yüze mülakatlardan ayıran özellikler nedir, online mülakata girerken nelere dikkat etmeliyiz? Sizler için online mülakatlarda dikkat edilmesi gereken 4 öneriyi derledik..

İnternet bağlantınızın iyi olduğuna emin olun

Yapacağınız görüşmenin kesintiye uğramaması için tüm önlemleri almalısınız. Yaşanacak internet kesintileri yapılan görüşmeyi olumsuz anlamda etkileyecektir. Dolayısıyla görüşmeye başlamadan önce internet hızınızı ve kopma problemi olup olmadığını birkaç kez kontrol etmeniz gerekiyor.  



Arka planınızı ayarlayın

Görüşme esnasında arka plan dikkat dağınıklığı açısından son derece önemli bir noktadır. Mülakatı izleyen kişinin size odaklanması için arka planın derli toplu ve sade olması gerekmektedir. Sade arka planları tercih etmeniz görüşmedeki dikkat seviyesini de artıracaktır.  



Önceden provalar ile test edin

Kameranın konumu, ses ayarlarınız, arka planınız, ses tonunuz gibi görüşmeyi etkileyen birçok faktörün kontrollerini önceden yapmanız gerekiyor. Mülakata hazırlıklı girmeniz olası bir problemin daha hızlı ve kolay bir şekilde çözüleceği anlamına geliyor.  



Görüşmeyi engelleyecek problemleri ortadan kaldırın

Gürültü, ışık, görüntü gibi tüm problem yaratacak unsurları görüşme öncesinde çözüme kavuşturmalısınız. Eğer evde tek değilseniz herkese bir görüşmede olduğunuzu ve sizi rahatsız etmemesi gerektiğini söylemelisiniz. 



İçeriğe emoji ile tepki verin
Editör’ün seçtikleri